Συμμετοχή στην 11η Εμπορική Μαθητική Έκθεση


Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, οι 21 συνεργαζόμενοι μαθητές “επιχειρηματίες” από το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας έλαβαν μέρος στην 11η Πανελλήνια Εμπορική Μαθητική Έκθεση με την εικονική επιχείρηση 3S School Synergy Snacks (Σνακ Σχολικής Συνεργασίας). Η έκθεση έγινε στο Εμπορικό Κέντρο “The Mall Athens” στο Μαρούσι, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, «Εικονική Επιχείρηση» που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece),
Ο εκπαιδευτικός σκοπός της έκθεσης είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με το αγοραστικό κοινό και να διαθέσουν προς πώληση τα προϊόντα τους, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να διαπιστώσουν την ανταπόκριση που έχει η μαθητική τους επιχείρηση και να διαθέσουν τα όποια κέρδη σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι νεαροί “συνεργαζόμενοι επιχειρηματίες” παρουσίασαν τη δημιουργική και επιχειρηματική τους δράση στους συμμαθητές τους από άλλα σχολεία, σε καθηγητές και στους περαστικούς πελάτες τους. Μίλησαν για τα επιχειρηματικά τους σχέδια στους κριτές των περιπτέρων της έκθεσης και παρουσίασαν το προϊόν και τις δράσεις τους σε εκπροσώπους από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Το προϊόν της επιχείρησης βρήκε για άλλη μια φορά ιδιαίτερη ανταπόκριση από τους επισκέπτες της έκθεσης λόγω της ποιότητας, της εντυπωσιακής συσκευασίας  του αλλά και της προσιτής του τιμής. Οι μαθητές και των δύο σχολείων ανέλαβαν εξ ολοκλήρου την πώληση και την προώθησή του, μοιράζοντας παράλληλα σχετικό προωθητικό υλικό, καθώς και ερωτηματολόγια διερεύνησης ικανοποίησης των πελατών τους. Τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν και φέτος για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενών οικογενειών και των δύο σχολείων.